چم مهر
موسسه مطالعات آمریکای شمالی و اروپا در سال 1383با هدف تربیت نیروهای متخصص برای بخشهای دولتی، عمومی و خصوصی در داخل و خارج از کشور و با زحمات شبانه روزی جناب دکتر سعید رضا عاملی تاسیس شد و پس از جذب دانشجو در چهار رشته و تدوین برنامه برای رشتههای جدید، در بهمن سال 1387 و در ادامه مطالعات کشوری « دانشکده مطالعات جهان » به تصویب هیات رئیسهی دانشگاه تهران رسید.
موسس و رئیس دانشکده مطالعات جهان: دکتر سعید رضا عاملى که تحصیلات دوره دبیرستان را در دبیرستان جان اف کندى در شهر سکرمنتو پشت سر گذاشت،ابتدا دانشجوى رشته مکانیک در دانشگاه سکرومنتو بود که به حوزه الهیات علاقمند شد و بعد از بازگشت به ایران نزدیک به 11 سال در حوزه علمیه قم به تحصیل ادبیات، منطق، فلسفه و فقه و اصول پرداخت. لیسانس خود را در سال 1372 در رشته علوم اجتماعی_گرایش پژوهشگرى از دانشگاه تهران به پایان رساند و رساله او تحت عنوان حکومت از راه وسائل ارتباط جمعى بود. بدنبال آن فوق لیسانس را از دانشگاه دوبلین_ایرلند در رشته جامعه شناسى ارتباطات و با رسالهاى درحوزه مطالعات تلویزیون به پایان رساند. او دکترای خود را در حوزه جهانى شدن در دانشگاه رویال هالووى دانشگاه لندن در سال 2001 به اتمام رساند. تا کنون هفت کتاب به زبان انگلیسى در حوزههاى جهانى شدن، شهروندى، مطالعات رسانهها و مطالعات بین فرهنگى منتشر کرده است و سه عنوان کتاب به زبان فارسی به نامهاى: روابط عمومى الکترونیک (1387)، مطالعات تلفن همراه (1387)، مطالعات شهر مجازى تهران (در دو جلد)-(1388) منتشر نموده است. بیش از 50 مقاله در کنفرانسهای بینالمللى و دهها مقاله در ژورنالهاى علمى به چاپ رسانده است. مجموعه 4 جلدى نظریههاى ارتباطات که دائرهالمعارف متون اصلى ارتباطات محسوب مىشود زیر نظر و با سرویراستارى ایشان (1388) ترجمه شده و به چاپ رسیده است. عنوان بعضی از مقالات مهم اخیر ایشان که در ژورنالهاى خارجى و ایرانى به چاپ رسیده است عبارتند از «ابعاد مردم پسند و غیر مردم پسند شهر تهران» (1386)، در ژورنال مطالعات فرهنگى و رسانه، «رویکرد بین فرهنگى به آمریکا گرایى و ضد آمریکا گرایى» (2007) در فصلنامه بین المللى مطالعات تطبیقى آمریکا، «دین مجازى و دو فضائى شدن فضای دین» (2009) در ژورنال آسیایى علوم اجتماعى و مقاله ایشان در مورد سازمان کنفرانس اسلامى در مجموعه مقالات حکمرانى جهانى با ویراستارى این شولت؛ توسط انتشارات دانشگاه کمبریج در دست چاپ مىباشد. ایشان پژوهشهاى کاربردى مهمی را به پایان رسانده است که از جمله آنها طراحی شهر مجازی تهران (1388)، تعریف متغیرها و استانداردها مرتبط با وبگاههاى دولتى (1387) و طراحی شهر مجازى علم ایرانى (1386) از جمله این پژوهش هاست. دکتر سعید رضا عاملی موسس و عضو هیئت امناى کالج اسلامی مطالعات پیشرفته لندن، موسس و رئیس موسسه مطالعات اسلامى لندن، موسس و عضو هیئت امنای موسسه اسلامی حقوق بشر در لندن، عضو کمیته بینالمللی مطالعات جهانی در لندن، دانشیار گروه ارتباطات دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، موسس و رئیس سابق موسسه مطالعات امریکای شمالی و اروپا در دانشگاه تهران، عضو پژوهشى گروه مطالعات آمریکایى و کانادایى دانشگاه بیرمنگام، عضو وابسته گروه مطالعات آمریکاى شمالی دانشگاه تهران و موسس و رئیس دانشکده مطالعات جهان در دانشگاه تهران مىباشد. از تلاش های جناب دکتر عاملی هر چه بگوییم کم گفته ایم؛ایشان از شنبه تا پنج شنبه هر روز صبح ساعت 5:30 دقیقه در دانشکده حضور دارند و تا پاسی از شب برای پیشرفت دانشکده فعالیت می کنند.
من هم چند سالی است که بعنوان یکی از اعضای دانشکده مطالعات جهان در خدمت جناب دکتر عاملی مشغول انجام وظیفه می باشم. ایشان استاد(رئیس)محترم و بزرگوارِی می باشند که همانند پدری دلسوز و مهربان همواره راهنما و الگویی برای ما بوده اند و هیچ وقت زحمات ایشان را که بدون هیچ منت و چشم داشتی بوده فراموش نخواهیم کرد. جناب دکتر عاملی همیشه سنگ صبور مشکلات کارمندان و دانشجویان دانشکده بوده اند و در یاری رساندن و رفع مشکلات دانشجویان و کارمندان از هیچ کوششی دریغ نکرده اند. چگونه می توان این همه تلاش و جدیت در کار را قدردانی کرد؟ فقط می توانم بگویم: دعای ما بدرقه ی راه شما
اکنون دانشکده مطالعات جهان از یک سو در مقطع تحصیلات تکمیلی در رشتههای مختلف کشوری دانشجو میپذیرد و از سوی دیگر زمینه را برای پژوهش در حوزههای گوناگون فرهنگ، سیاست، جامعه، اقتصاد، رسانهها و ... کشورهای مورد مطالعه فراهم میسازد.
گرچه دانشکده به نحوی تازه تاسیس است، اما از همین بدو امر استوار و مصمم قدم در راه نهاده است و با راه اندازی و پذیرش دانشجو در شش رشته مطالعات آمریکای شمالی، مطالعات بریتانیا، مطالعات روسیه، مطالعات فرانسه، مطالعات آمریکای لاتین و مطالعات هند و نیز با عزم بر تداوم، گسترش و افزایش رشتههای جدید مطالعات کشوری، این راه را برای همیشه با چراغ دانش و نیروی پویش ادامه خواهد داد. به گونهای که تا کنون با همکاری پژوهشکدهی مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری 20 رشته تدوین شده است.
Design By : Pichak |